AudioSense DEQX service

AudioSense biedt als enige in de wereld de mogelijkheid om een DEQX aan te schaffen zonder de benodigde kennis om deze werkende te krijgen.
Dat doet AudioSense namelijk voor u.
Het meten van de luidsprekers is specialistisch werk. Voor AudioSense is dat ons vak, voor de luisteraar zonder deze kennis een onmogelijkheid.
AudioSense verricht de metingen en kalibratie van de geluidsset bij u thuis en vertelt hoe u het systeem kunt gebruiken.
Als om de een of andere reden (b.v. bij een forse verandering van de akoestiek of na de aanschaf van betere versterkers) opnieuw metingen gedaan moeten worden kan AudioSense worden ingehuurd.
Natuurlijk kunt u ook kiezen uit het grote assortiment van beschikbare bouwpakketten, beschikbaar bij de hifi-zelfbouw-winkels. Bijvoorbeeld de Scan Speak Vertigo. Dit is een prachtig ontworpen kast, waar bij gebruik van DEQX dan geen passief wisselfilter meer nodig is. U kunt i.p.v. de zeer goede units die bij dit ontwerp horen zonder meer kiezen voor een nog betere tweeter. Of zelfs er een woofer bijplaatsen. Het inregelen met DEQX (w.o. het ontwerpen van het wisselfilter) gebeurt pas nadat de kasten afgebouwd zijn.

In november 2012 is van een klant het luidsprekersysteem ingeregeld met de DEQX HDP4.
Een 150 kg zware speaker, voorzien van Thiel & Partners ceramique units en een 30 mm diamanten tweeter. De ls-units zijn gemonteerd op een dikke plaat graniet. Het was een gigantische klus om deze speaker te bouwen, hulde aan de bouwer! De bouwer haalde zijn inspiratie van de Berlinea RC11 van Isophon.
Na meten, filter bouwen, de kamermeting, klankkleur aanpassen met de equalizer is het een fenomenaal klinkend systeem geworden. De arbeid om een rigide behuizing te verkrijgen was te horen: zo stabiel en ruimtelijk klinkend. De diamanten tweeter is echt een juweel

Het ombouwen van fabriekspeakers: van passief naar actief
AudioSense bouwt met zekere regelmaat bestaande fabrieksspeakers om in opdracht van de klant.
Het gaat dan meestal om speakers die de klant estetisch erg mooi vindt en wil behouden. Het passieve wisselfilter wordt buiten werking gezet. Met DEQX wordt een actief wisselfilter ontworpen en het luidsprekersysteem wordt zorgvuldig ingeregeld.
Nu wordt met dezelfde luidsprekerkast een veel hogere kwaliteit van het geluid behaald.
Noodzakelijk is wel dat er extra eindversterkers aangeschaft worden, elke speaker krijgt zijn eigen eindversterker. Dit kan heel goed een paar van de AudioSense 3-kanaalsversterker worden bij een 3-weg systeem of de AudioSense 6 kanaalsversterker, maar andere merken zijn ook mogelijk.

AVI con brio monitor
Van deze grote speaker is het passieve wisselfilter uitgeschakeld en een bedrading vanaf de luidsprekers af naar buiten gemaakt om deze aan te laten sturen door een paar van de de AudioSense 3-kanaals- versterkers.
Bij deze opdracht is de klant zelf aan de slag gegaan om de DEQX in te regelen.
Mocht het nodig zijn (bv bij verkoop van de AVI) dan kan het passieve filter weer ‘actief’ gemaakt worden, dat wil in dit geval zeggen: operationeel.

Monitor Audio Platinum PL300
Bij dit project zorgt AudioSense voor een compleet ingeregeld actief systeem.