In april 2011 kwam AudioSense met het AudioSense’s Open Baffle luidspreker systeem, de volkomen transparante weergever. Tijdens beurzen en demo’s werd deze luidspreker telkens erg fraai gevonden vanwege de ‘looks’ en vanwege de ruimtelijkheid en transparantie van het geluidsbeeld. Meer dan tien jaar heeft deze dienst gedaan bij AudioSense: de grenzen aan de weergave werden verlegd.
In de afgelopen jaren is er echter veel ontwikkeld aan luidsprekerunits. Zodoende vond AudioSense het tijd voor een nieuw OB-systeem dat een referentie moest worden.

Hoe goed het OB2 ref systeem met DEQX is kan je echt alleen in de luisterruimte van AudioSense horen en beleven. Het gemak waarmee de muziek wordt weergegeven, de rust, de ruimtelijkheid… De snelheid en intensiteit. Dat je jezelf kan verliezen in de muziek, dat is zo mooi.

Maar een voorproefje, al is het 2 dimensionaal probeer ik je te geven. Niet met zo’n stomme opname met een smartphone waarop je niets kan horen wat er werkelijk afspeelde, nee een serieuze poging met een Nagra LB recorder en twee Schoeps microfoons, opgenomen in cd kwaliteit (44,1/16) maar dan wel helaas via dit medium met beperkte dynamiek en resolutie…

Kom vooral eens langs om het in het echt te beluisteren, op afspraak.

En beluister dit voorproefje vooral met een hoofdtelefoon of met oortjes…