Wie of wat is AudioSense?

In 1968 bouwde ik mijn eerste pick-up. Deze maakte ik van papier en karton. Als naald gebruikte ik een speld. De plaatjes die ik hiermee draaide vonden die speld vast minder prettig, maar er kwam geluid uit!

Het is wel bedroevend dat sommige audiosets van nu niet veel beter klinken dan mijn eerste zelfgebouwde pick-up…

Na 21 jaar werkzaam in het onderwijs ging ik daarin parttime verder en besloot tot het oprichten van AudioSense. Doen wat ik niet kan laten en voortzetten wat ik altijd al deed. Ik had inmiddels 35 jaar ervaring in de audio en muziek. Audio: het ontwerpen en bouwen van apparatuur en het sleutelen eraan. Muziek: luisteren maar ook actief deelnemen als muzikant. Ik ben gitarist (jazz, jazzrock, rock etc.) maar ik heb ook sessies en workshops georganiseerd. En natuurlijk hieraan deelgenomen. Ik heb ook een paar jaar gedrumd, wat piano, saxofoon en trombone gespeeld, maar de gitaar is mijn instrument. We gaan geregeld naar uitvoeringen (Jazz, klassiek, opera, bij voorkeur niet versterkte muziek).

In 2004 las ik op Internet over het product DEQX maar pas in de zomer van 2006 bestelde ik dit apparaat. Het bleek een product waarvan ik direct wist iets bijzonders in handen te hebben. Het geluid dat ik hiermee verkreeg was zo rijk gedetailleerd, zo gemakkelijk en vrij van stress, zo ‘alles laten horend’ dat ik hier direct de importeur van wilde worden. Eigenlijk was dit het duwtje dat ik nodig had om AudioSense te starten.

Ik laat het geluid graag aan je horen. Neem zelf ook je favoriete muziek mee, bij AudioSense is Tidal en Qobuz beschikbaar.

Rudo Meijer (28-04-1960), september 2006, kleine update juli 2023

 

 

Uit de oude doos…. Bezig met een nieuwsbrief voor AudioSense en een van de eerste demo’s.