stemvork 440 Hz

toongenerator

Contact UsDe luidsprekers
Er zijn geen luidsprekers in de handel verkrijgbaar die direct volledig profijt van de DEQX kunnen hebben.
Dat wil zeggen: én actief aangestuurd, én de benodigde luidsprekercorrectie én de gewenste huiskamercorrectie benutten.
Je kunt op een fabrieksmodel luidsprekerbox wel een correctie toepassen, zowel op de luidsprekers zelf als op de huiskameracoustiek. De DEQX wordt pas volledig benut in een volledig actief systeem.
Anders is het net alsof je in een Ferrari rijdt, maar niet verder dan de 2e versnelling mag schakelen.

AudioSense ontwikkelt en bouwt daarom zelf luidsprekerboxen die geschikt zijn om met de DEQX te gebruiken.
Ook wordt er in opdracht voor AudioSense gebouwd door een ervaren houtbewerker die met precisie en zorg zijn specialisme aanwendt.
Het resultaat is een perfect gebouwde kast, een pracht meubelstuk dat in een mooi ingerichte kamer op zal vallen door de mooie vorm.

Demonstratie
Momenteel zijn er 3 verschillende luidsprekersystemen bij AudioSense te beluisteren. Dit zijn:

  • Active-2
  • AudioSense's open baffle: 3-weg dipool met 5 ls-units
  • AudioSense's open baffle type 2 reference
Zie ook de webpagina complete systemen, daar staan de Active-2 en Active-3 uitgebreid beschreven.
De 'AudioSense's open baffle' is een 3-weg dipool met 5 luidsprekers per kant.
Dit systeem was het topmodel van AudioSense en laat de DEQX geheel tot zijn recht komen. Het perspex frame wordt vervaardigd door een gespecialiseerd Nederlands bedrijf dat lasersnijmachines en andere geavanceerde machinerie gebruikt.
Inmiddels is na 10 jaar de reference OB2 uitgebracht. Dit is de grote broer geworden. Met 2 x 38 cm woofers per kant, prachtige midwoofers van Purifi uit Denemarken en een heel erg goede diamanten tweeter.
Het persbericht over het 10 jaar oude systeem is hier aanklikbaar.
Er is ook een leesbaar verhaal over het ontstaan van dit systeem.

nb De AudioSense luidsprekersystemen worden gebouwd met top-componenten.
De luidsprekers zijn de beste van het Deense merk ScanSpeak en de Manger MSW.

Natuurlijk kunt u ook kiezen uit het grote assortiment van beschikbare bouwpakketten, beschikbaar bij de hifi-zelfbouw-winkels. Bijvoorbeeld de Scan Speak Vertigo. Dit is een prachtig ontworpen kast, waar bij gebruik van DEQX dan geen passief wisselfilter meer nodig is.
U kunt i.p.v. de zeer goede units die bij dit ontwerp horen zonder meer kiezen voor een nog betere tweeter. Of zelfs er een woofer bijplaatsen. Het inregelen met DEQX (w.o. het ontwerpen van het wisselfilter) gebeurt pas nadat de kasten afgebouwd zijn.

In november 2012 is van een klant het luidsprekersysteem ingeregeld met de DEQX HDP4.
Een 150 kg zware speaker, voorzien van Thiel & Partners ceramique units en een 30 mm diamanten tweeter. De ls-units zijn gemonteerd op een dikke plaat graniet. Het was een gigantische klus om deze speaker te bouwen, hulde aan de bouwer! De bouwer haalde zijn inspiratie van de Berlinea RC11 van Isophon.
Na meten, filter bouwen, de kamermeting, klankkleur aanpassen met de equalizer is het een fenomenaal klinkend systeem geworden. De arbeid om een rigide behuizing te verkrijgen was te horen: zo stabiel en ruimtelijk klinkend. De diamanten tweeter is echt een juweel.

Het ombouwen van fabriekspeakers: van passief naar actief
AudioSense bouwt met zekere regelmaat bestaande fabrieksspeakers om in opdracht van de klant.
Het gaat dan meestal om speakers die de klant estetisch erg mooi vindt en wil behouden. Het passieve wisselfilter wordt buiten werking gezet. Met DEQX wordt een actief wisselfilter ontworpen en het luidsprekersysteem wordt zorgvuldig ingeregeld.
Nu wordt met dezelfde luidsprekerkast een veel hogere kwaliteit van het geluid behaald.
Noodzakelijk is wel dat er extra eindversterkers aangeschaft worden, elke speaker krijgt zijn eigen eindversterker. Dit kan heel goed een paar van de AudioSense 3-kanaalsversterker worden bij een 3-weg systeem of de AudioSense 6 kanaalsversterker, maar andere merken zijn ook mogelijk.

AVI con brio monitor
Van deze grote speaker is het passieve wisselfilter uitgeschakeld en een bedrading vanaf de luidsprekers af naar buiten gemaakt om deze aan te laten sturen door een paar van de de AudioSense 3-kanaals- versterkers.
Bij deze opdracht is de klant zelf aan de slag gegaan om de DEQX in te regelen.
Mocht het nodig zijn (bv bij verkoop van de AVI) dan kan het passieve filter weer 'actief' gemaakt worden, dat wil in dit geval zeggen: operationeel.Monitor Audio Platinum PL300
Bij dit project zorgt AudioSense voor een compleet ingeregeld actief systeem.
Klik hier voor een test van de MA PL300 speaker
Een verslag (6,5 MB groot) van deze operatie is hier te lezen.
In het zomernummer juli/augustus 2010 van HVT staat op pagina 80 en 81 een verslag van de audioshow 'Actief/passief', waarbij de PL300 is gebruikt.


Usher Dancer mini-1
Een prachtige speaker. Prachtig qua afwerking, bouw, materiaalkeuze en geluid. Pianolak zwarte voorkant, Berilium tweeter. Een tweeter vergelijkbaar met de diamanten versie die in de duurste B&W, Avalon en Kharma speakers wordt gebruikt. En dat voor een relatief zeer redelijke prijs!
Maar wanneer deze actief gemaakt is door AudioSense ..... dit is een quantum sprong, zo veel beter!