image

image

Contact UsDe complete audio sets bij AudioSense
AudioSense importeert de DEQX, maar bouwt ook audiosets rond dit apparaat. AudioSense levert maatwerk, er zijn ook twee min of meer standaard audiosets direct beschikbaar.
De Active-3 is een high-end drieweg audiosysteem. Extreem goed klinkend.
De Active-2 is een goedkoper alternatief, een tweeweg systeem waarbij minder apparaten zichtbaar zijn. Zo zijn de eindversterkers in de luidsprekerboxen gebouwd.
Hieronder staan de twee audiosets beschreven:
Active-3
Active-2

De Active-3 set

kan bestaan uit:
 • DEQX HDP-3
 • AudioSense Active-3 Be luidsprekers
 • twee paar 3 kanaals eindversterkers
 • AudioSense bekabeling (interlink en luidspreker)
Het enige dat nog ontbreekt is de muziekbron.
Dat kan bijvoorbeeld een cd-speler, cd-drive, een draaitafel met phono-pré of een audiostreamer zijn.

Deze Active-3 set wordt bij u thuis opgebouwd en vervolgens met behulp van de computer afgeregeld waarbij de kamerakoustiek ook in de metingen opgenomen wordt. Deze manier van werken staat garant voor een neutraal geluid, waardoor de muziek optimaal tot haar recht komt.

De DEQX
HDP-3 is met de optie 'gebalanceerd met uitgangstrafo's' uitgerust zodat de eindversterkers optimaal aangestuurd worden. De software met bijbehorende gekalibreerde microfoon wordt bijgeleverd. De HD-P3 is in 'zwart' of in 'zilver' leverbaar.

De luidsprekers
zijn door AudioSense ontwikkeld en worden in opdracht gebouwd door een ervaren houtbewerker die met precisie en zorg zijn specialisme aanwendt. Het resultaat is een perfect gebouwde kast, een pracht meubelstuk dat in een mooi ingerichte kamer op zal vallen door de mooie vorm. Het is een 3-weg systeem waarvan, gezien het grootse geluid, de afmetingen erg redelijk zijn.

De eindversterkers
zijn klasse-D. Deze totaal zes versterkers (6 maal >100 W @ 8 Ohm) sturen de afzonderlijke luidsprekers met gemak aan en verbruiken weinig stroom (< 20 W standby, ca. 42 W in bedrijf per luidsprekerkant) en zijn zodoende 'groen' te noemen. De zes eindversterkers zijn ingebouwd in twee fraaie high-end behuizingen. De aansluitingen op de versterker (naar de luidsprekers en naar de DEQX) zijn zo uitgevoerd dat verkeerd aansluiten niet mogelijk is.

De bekabeling
van de set -eventueel de digitale interlink van een cd-drive naar de DEQX, de snoeren van de DEQX naar de eindversterkers en van de eindversterkers naar de Active-3 luidsprekers- zijn ontwikkeld en gebouwd door AudioSense.
Aansluiten gaat volgens de kleurcodering als bij een verkeerslicht:
(rood, geel, groen) = (hoog, midden, laag).

Opties
De basisset zoals boven beschreven is geschikt om in ruimten van klein tot >100 m2 optimaal van muziek te genieten.
Afwijkende wensen op deze set zijn natuurlijk bespreekbaar. Bijvoorbeeld:

 • PS Audio PerfectWave Powerplant P5, AC conditioner
 • een cd-speler of cd-drive
 • bescheming voor de luidsprekers
 • ander soort fineer
 • etcetera, maatwerk!

De Active-2 set

bestaat uit:
 • DEQX HDP Express
 • AudioSense Active-2 luidsprekers
 • ingebouwde klasse-D eindversterkers
 • AudioSense bekabeling
Deze Active-2 set wordt bij u thuis opgebouwd en vervolgens met behulp van de computer afgeregeld waarbij de kamerakoustiek ook in de metingen opgenomen wordt. Deze manier van werken staat garant voor een neutraal geluid, waardoor de muziek optimaal tot haar recht komt. De Active-2 set is klein in formaat en bevat -door de ingebouwde versterkers in de luidsprekerboxen - weinig losse componenten. Deze set is ontwikkeld als voordelig alternatief voor de kostbaardere Active-3 set.

De DEQX HDP Express
HDP Express is met de optie 'gebalanceerde uitgangen' uitgerust zodat de eindversterkers optimaal aangestuurd worden.

De luidsprekers met ingebouwde eindversterkers
zijn door AudioSense ontwikkelt en worden door AudioSense gebouwd. Het is een actief 2-weg systeem: in de linker en rechter luidsprekerbox zijn twee versterkers ingebouwd. Deze sturen de twee afzonderlijke luidsprekers (voor de lage en de de hoge tonen: de woofer en de tweeter) met gemak aan. Ze verbruiken weinig stroom en zijn zodoende 'groen' te noemen. In standby ca. 6 W, in gebruik slechts ca. 13 W per kanaal.
De versterker-aansluitingen op de luidsprekers en DEQX pdc zijn zo uitgevoerd dat verkeerd aansluiten niet mogelijk meer is.
Gegevens luidsprekerboxen:
Afmetingen speakers (hxbxd) 89x24x33 cm, gewicht 25 kg, scheidingsfrequentie 1,2 kHz, 96 dB/okt, lineaire fase

De bekabeling
van de set: de snoeren van de DEQX naar de eindversterkers zijn ontwikkeld en gebouwd door AudioSense.

Opties
De basisset zoals boven beschreven is geschikt om in ruimten van circa 50 tot 100 m2 optimaal van muziek te genieten.
Deze set is zonder muziekbron, een CD speler moet nog aangeschaft worden.
Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld de aanschaf van een streaming audio apparaat. Dan kan alle muziek die op een harde schijf van een pc staat of op een NAS beluisterd worden. AudioSense gebruikt hiervoor de dCS Bridge als Roon endpoint. Er zijn ook een paar typen van DEQX die standaard al aan een LAN gekoppeld kunnen worden en Roon endpoint zijn.