image

image

Contact UsDe versterking
Om de verschillende luidsprekers in een luidsprekerbox actief aan te sturen is per luidspreker een eindversterker noodzakelijk.
AudioSense heeft daar twee mogelijkheden voor:

  • een paar high-end 3-kanaals eindversterker
  • of een zeer budgetvriendelijke 6-kanaals eindversterker.

Three channel amp
AudioSense heeft een versterker ontworpen waarin 3 eindversterkers zitten. Voor een 3-weg luidspreker-systeem is er een paar van deze versterkers nodig.
De eindversterkers zijn klasse-D. Deze totaal zes versterkers (6 maal >100 W @ 8 Ohm) sturen de afzonderlijke luidsprekers met gemak aan. Er zitten geen energieverlindende filteronderdelen tussen versterker en speaker, enkel maar een luidsprekerssnoer. Deze ver-sterkers verbruiken zeer weinig stroom (< 20 W standby, ca. 42 W in bedrijf per luidsprekerkant) en zijn zodoende 'groen' te noemen.
De zes eindversterkers zitten in twee fraaie high-end behuizingen.
De aansluitingen op de versterker (naar de luidsprekers en naar de DEQX) zijn zo uitgevoerd dat verkeerd aansluiten heel erg moeilijk is geworden. Zodoende krijgt de tweeter niet per ongeluk 100 Hz aangeboden, met alle gevolgen van dien.

Deze eindversterker is gebalanceerd uitgevoerd. De DEQX die deze eindversterkers aan zal sturen (in zwart of zilver) heeft gebalanceerde uitgangen nodig. Dan is er de mogelijkheid om de DEQX uit te rusten met de gabalanceerde trafo-uitgangen.
Dit is een kostbare optie, maar geeft net dat beetje extra aan het geluidsbeeld. Men moet natuurlijk zelf bepalen of dat beetje extra de meerprijs waard is.


Six channel amp
Vanaf juni 2009 is de 6 kanaals eindversterker leverbaar.
Deze is ontwikkeld als voordelig alternatief voor de sublieme 3-kanaals eindversterker, zonder veel in kwaliteit te minderen.
Om de prijs laag te houden is deze eindversterker een niet-gebalanceerde versie. Dan hoeft de DEQX niet uitgerust te worden met gebalanceerde uitgangen. Dit geeft een prijsreductie op het systeem. Door de voor een drie-weg-systeem benodigde 6 eind-versterkers in één behuizing te plaatsen is nog een prijsreductie bereikt. De 6-kanaals-versterker is minder vermogend, voor de meeste luidsprekers echter meer dan voldoende.
Totaal is 400 Watt ter beschikking voor 6 kanalen, waarvan het leeuwendeel voor de aansturing van de woofer is.
Mocht men meer vermogen wensen, dan is het tegen € 300 meerprijs mogelijk om een zwaardere versterker voor de woofer te kiezen met een extra voeding.
Deze 'groene versterker' verbruikt in stand-by slechts 52 W, tijdens gebruik ca. 80 W.
AudioSense 6 channel amp
De aansluitingen van de versterker zitten op dezelfde plaats achterop als die van de DEQX HDP3, zodat zeer korte en overzichtelijke verbindingen mogelijk zijn.

AudioSense 6 channel and DEQX HDP3
De breedte en diepte afmetingen en ook de 'looks' zijn dezelfde als van de DEQX HDP3.
6 cahnnel amp
Deze 6 kanaals eindversterker kost € 2350,- en wordt enkel samen met een DEQX Express of DEQX HDP3 verkocht.

Geschikt om een drie-weg systeem met de DEQX HDP3 actief aan te sturen. Dit kan een high-end fabriekssysteem zijn dat omgebouwd wordt (uitschakelen van het passieve wisselfilter), maar ook een nog te bouwen 3-weg speakersysteem, bijvoorbeeld de Scan Speak Vertigo.